Etusivu » Uutiset » Vaikuttavuuden pikaopas auttaa alkuun

Artikkelit

Vaikuttavuuden pikaopas auttaa alkuun

Vaikuttavuusperusteisuus on sosiaali- ja terveysalalla tällä hetkellä kuuma puheenaihe. Syyskuussa järjestetyn kansallisen vaikuttavuusseminaarin suuri suosio ja laajalti herättämä kiinnostus myös osoitti, että monissa sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatioissa on nyt vahva halu ottaa askelia kohti vaikuttavuutta.

Samaan viittaa NHG:n viime vuoden syyskuussa toteuttama Vaikuttavuusperusteisten mittarien käyttö erikoissairaanhoidossa -kysely, jossa vastaajista 71 % oli sitä mieltä, että potilaan raportoimien vaikutusten ja kokemusten mittaamista tulisi lisätä terveydenhuollossa. Lisäksi 23 % vastaajista aikoi ottaa käyttöön potilaan raportoimia hoidon vaikutus- ja kokemusmittareita seuraavan kahden vuoden aikana.

Kuten kansallisessa vaikuttavuusseminaarissakin kävi ilmi pilottihankkeitta koskevissa puheenvuoroissa, suurin osa esimerkeistä on toteutettu erikoissairaanhoidon puolella. Myös maailmalla vaikuttavuusperusteisen terveydenhuollon esimerkit ovat pitkälti erikoissairaanhoidosta. Sosiaalipalveluiden ja perusterveydenhuollon puolella vaikuttavuuden mittaamisesta on vähemmän kokemuksia ja valmiita mittaristoja, mutta vaikuttavuusperustaisuus sopii yhtä lailla myös niihin palveluihin.

Nordic Healthcare Group on laatinut pikaoppaan vaikuttavuuteen terveydenhuollon organisaatiolle. Tämän pikaoppaan tavoitteena on tarjota matalan kynnyksen tiekartta organisaatioille toteuttaa vaikuttavuutta. Nopeimmin tuloksia saadaan, kun laajempi visio ja arkivaikuttavuuden arviointi potilas-ammattilainen-tasolla kohtaavat.

Tutustu vaikuttavuuden pikaoppaaseen.

"(Obligatoriskt)" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.