Front page » Nyheter » Nordic Healthcare Group köper svenska Precuris

Artikel

Nordic Healthcare Group köper svenska Precuris

En av Nordens största expertrådgivare inom life science och hälso- och sjukvårdssektorn, Nordic Healthcare Group köper svenska Precuris. Uppköpet innebär ökad kapacitet för att implementera, stödja och projektleda införandet av ny teknik och nya arbetssätt i vården.

NHG köper Precuris och avtalet signeras av Magnus Gink, CEO Nordic Healthcare Group Sverige, Vesa Kämäräinen, grundare och styrelsemedlem, NHG och Preben Andreassen, vd Precuris.

I veckan signerades avtalet mellan Nordic Healthcare Group (NHG) och Precuris, båda expertrådgivningsföretag, med vården och life science-sektorn som primära kunder.

– Vi är mycket glada över att kunna välkomna Precuris till NHG. Det ligger helt i linje med vår nordiska tillväxtstrategi, att ständigt öka vår förmåga att stödja våra kunder genom att erbjuda expertis inom hela life science-sektorns ekosystem, säger Magnus Gink, CEO för Nordic Healthcare Group i Sverige.

Precuris har lång erfarenhet av implementering av nya lösningar och projektledning, liksom förändringsprocesser inom hälso- och sjukvård. I kundportföljen ryms ett stort antal sjukhus och regioner, däribland Region Skåne, Capio S:t Göran, Capio Sverige, Region Dalarna och Nya Karolinska och Karolinska Universitetssjukhuset.

Hur känns det här för er?

– Verkligen fantastiskt kul! Vi var egentligen inte till salu, men med en stark ägare som NHG kommer vi bland annat att få tillgång till ett bredare tjänsteutbud, med stöd av avancerad data och analys på ett sätt som det helt enkelt inte gick att säga nej till, säger Preben Andreassen, vd Precuris.

Kontakt och intervju: Magnus Gink, CEO, NHG Sweden AB, tel: 072-5460895

För bilder och information: Hanna Brodda, Mediefy, kommunikationsansvarig Sverige, tel: 070-4834300

(Obligatoriskt)” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.