Magnus Gink utnämnd VD för NHG Sweden AB

Nyheter

mars 2, 2022

Det gläder oss att meddela att Magnus Gink har blivit utnämnd som VD för NHG Sweden AB. Välkommen till Nordic Healthcare Group teamet Magnus!

Magnus Gink, LLM, MBA, är en erfaren expert med mångsidig bakgrund inom lifescience. Tidigare har han varit Director, Life Science på PwC Sverige, Executive Director, Ernst & Young Nordics och Partner inom Healthcare Transformation Services för Philips Healthcare.

I tillägg har han tillbringat 10 år i USA där han har ansvarat för den Svensk-amerikanska handelskammarens konsultavdelning, varit President för Result Ventures USA – ett accelerator-/inkubatorstrategiföretag som fokuserar sig på internationaliseringsstrategier – och fungerat som Director för Corporate Finance på StoneWall Partners – där han arbetade med bland annat strategier, DD, M&A rådgivning, medelinsamling och analyser främst inom lifescience.

Innan han blev en del av NHG rådgav Gink miljöteknikföretaget CirChem AB avseende deras börsnotering på Nasdaq First North och kommer fortsätta i sin officiella roll som CirChems rådgivare även i framtiden.

”Jag blev bekant med NHG redan för flera år sedan då jag arbetade för Philips Healthcare och blev imponerad av kvaliteten på deras arbete. Idag är NHG den största aktören på den nordiska marknaden som en expertorganisation med fokus enbart på lifescience. Jag anser att NHGs utbud är unikt, och kommer att gynna lifescience sektorn i Sverige genom bland annat nordiskt samarbete. Inom hälsovården behöver vi till exempel kunna jämföra data mellan olika länder och i detta är Finland och Danmark bra benchmarkingländer för Sverige, eftersom hälsovården i de Nordiska länderna är likartad och datan tillförlitlig.” Kommenterade Magnus Gink, VD för NHG Sverige.

”Vi är glada över att ha Magnus i vårt team. Hans bakgrund inom healthcare, lifescience och medtech stöder vår strategi att utvidga NHGs verksamhet i Sverige samt tillväxtmål i de Nordiska länderna. Välkommen till NHG familjen Magnus!” Kommenterade Vesa Kämäräinen, koncernchef för Nordic Healthcare Group.

Magnus Gink