Nya sakkunniga hos NHG: Rikhard Berg ansvarig för tjänster mot läkemedelsindustrin och Milja Saarimaa för kommunikation och marknadsföring

Nyheter

mars 12, 2019

Nordic Healthcare Group har i mars fått tillskott: i Rikhard Berg, som har börjat som ansvarig för erbjudandet mot läkemedelsindustrin, och i Milja Saarimaa, som är ansvarig för kommunikation- och marknadsföring.

Rikhard Berg har en mångsidig bakgrund i kundarbete, försäljning och utbildning inom såväl hälso- och sjukvårdsproduktion som inom läkemedelsindustrin. Tidigare var Rikhard Customer Relationship Director för offentliga partnerskap hos Pihlajalinna, ett företag specialiserat på finska produktion av hälso- och sjukvårdstjänster. Där fokuserade Rikhard på partnerskap mellan privata och offentliga aktörer. Under de senaste tio åren har han dessutom jobbat på ett flertal läkemedelsföretag med försäljning och klinikkooperation, och förvärvat erfarenhet bl.a. inom terapiområdena lungsjukdomar, neurologi, kardiologi och gastroenterologi. Rikhards utbildningsbakgrund är ekonomisk-teknisk.

Rikhard vill tillsammans med kunder hitta ämnesområden som tillför värde, och samtidigt synliggöra NHG:s omfattande expertis och erfarenhet inom läkemedelsbranschen. I dessa sammanhang är hans målsättning att bygga långsiktiga relationer med kunder och samarbetspartners.

”NHG har redan länge erbjudit diverse tjänster till läkemedelsindustrin, t.ex. analytis- och strategiprojekt och tjänstedesign. Med Rikhard som ansvarig kan vi nu säkerställa en heltäckande tjänsteleverans åt våra läkemedelskunder, och tydliggöra vår serviceerbjudande. Jag är glad att våra läkemedelskunder nu har en egen kontaktperson med erfarenhet både från kundrelationer och läkemedelsindustrin”, kommenterar NHG:s VD Vesa Kämäräinen.

Milja Saarimaa har över tio års bred erfarenhet från både kommunikation och marknadsföring. Tidigare har Milja jobbat som kommunikationschef i ett internationellt verksamt företag fokuserat på immateriella rättigheter, där hon var ansvarig för företagets kommunikation och marknadsföring i sin helhet. Miljas utbildningsbakgrund är kommunikation och språk, där hon håller en filosofie magistersexamen. Miljas ambition är att erbjuda NHG:s kunder en bättre kundupplevelse med ett starkt kunskapsinnehåll, att utnyttja olika kommunikationskanaler, och dessutom att stöda NHG:s internationella etablering och tillväxt.

”NHG har som expert lång erfarenhet inom hälso- och sjukvårdsområdet och har deltagit i ett flertal nationellt betydelsefulla projekt i Finland inom branschen. Som professionell kommunikatör ser Milja till att detta viktiga utvecklingsarbete blir synligare och hjälper till att berätta med kundfokus om vår serviceerbjudande”, berättar Vesa.

Välkommen Rikhard och Milja!