Pekka Kallionpää

Projektipäällikkö, KTM 2013, Aalto ECON

Opintojen ohessa uran alkuun

Valmistuin kauppakorkeakoulusta kesällä 2013 pääaineenani rahoitus. Aloitin NHG:lla analyytikkona kuitenkin jo syksyllä 2012 ja viimeistelin opintoni loppuun työn ohessa. Ennen NHG:ta olin kerryttänyt työkokemusta eri tehtävissä rahoitusalalla, pääasiassa pankissa markkinapuolella ja varainhoidossa – lisäksi kävin välillä opiskelemassa liikennelentäjäksi Suomen Ilmailuopistossa.

Projektipäällikön tehtävät ovat monipuolisia ja olen työskennellyt useissa mielenkiintoisissa sekä sisällöltään että kooltaan vaihtelevissa projekteissa. Tyypillisenä työpäivänä pidän yhteyttä asiakkaisiin, kerään ja analysoin dataa, valmistelen asiakasraportteja ja joskus vaihtelua tuovat työmatkat pääosin Suomessa. Työ on projektiluontoista ja yleensä käynnissä on useampi projekti yhtä aikaa. NHG:llä työskennellään monella eri taustalla ja koulutuksella eikä aiempaa kokemusta terveydenhuollosta odoteta – pääasia on, että ala kiinnostaa sekä on analyyttinen ja skarppi tyyppi.

NHG:llä on rento ilmapiiri. Joustavien työaikojen ansiosta omaa ajankäyttöä ja vapaa-aikaa pystyy säätelemään. Toki asiakas on ykkönen ja työtä tehdään välillä hektisestikin. NHG:n toimiala, sosiaali- ja terveydenhuolto, on mielenkiintoinen ja haasteellinen, koska kehitettävää riittää ja ala on jatkuvassa murroksessa. Minua motivoi myös, että työni on hyödyllistä jo ihan veronmaksajankin näkökulmasta ja onnistuessamme pystymme lisäämään ihmisten hyvinvointia. Tämä näkökulma yhdistää monia meistä NHG:llä.

Pienen yrityksen etuja ovat joustavuus ja matala organisaatio sekä se, että kaikki tuntevat toisensa. Meillä on kivaa porukkaa töissä ja työkavereita voi tavata niin halutessaan aamuisten juoksulenkkien, sählyn ja biitsifudiksen kuin illanviettojenkin yhteydessä. NHG kolmella adjektiivilla kuvattuna on nuorekas, joustava ja asiantunteva!