Vaikuttavuus- ja laatumittaristot
Sosiaali- ja terveydenhuollon ydintehtävä on tuottaa käytettävissä olevalla rahalla mahdollisimman paljon hyvinvointia. Huolellisesti suunnitellut mittaristot auttavat ohjaamaan toimintaa vaikuttavampaan suuntaan.
Edistyneet organisaatiot seuraavat tuottamiensa palveluiden vaikuttavuutta ja laatua. Edelläkävijät myös hyödyntävät johtamisessa seurannan tuottamaa tietoa. NHG:n jatkuvien palveluiden avulla organisaatio voi valjastaa toiminnasta syntyvän rekisteritiedon vaikuttavuuden mittaamiseen. Vaikuttavuutta voidaan seurata yksittäisen palvelun, ammattilaisen tai asiakasryhmän tasolla. NHG:n tuella organisaatio voi hyödyntää asiakkaidensa raportoimia kokemuksia (PROM, Patient reported outcome measures) parantaakseen toimintaansa.
NHG:n ymmärrys sote-rekisteritiedosta, asiakastarpeista ja palvelujärjestelmän toiminnasta auttavat meitä tukemaan asiakkaitamme matkalla kohti vaikuttavuusperustaista Sote-tuotantoa.
Lue lisää hyvistä esimerkeistä:
Ikääntyneiden palveluissa tehostetun palveluasumisen laatu- ja vaikuttavuusmittaristo tuo vertailutiedon eri yksiköistä läpinäkyväksi. Lue lisää, miten mittaristoa on hyödynnetty Hämeenlinnan kaupungissa – myös osana palveluntuottajien kilpailutusta.
Suun terveydenhuollon laatu- ja vaikuttavuusmittaristo on kehitetty jo kymmenen vuotta sitten yhdessä suun terveydenhuollon ammattilaisten kanssa. Lue lisää, miten Espoon kaupunki on ollut kehitystyössä mukana alusta asti ja hyödyntänyt mittaristoa hoidon laadun parantamiseen.
Virossa tehdään laaja kansallinen aivohalvauksen potilaan polku pilotti, jossa implementoidaan kansainvälinen ICHOM-mittaristo ja tuodaan tulokset dashboardille helposti näkyväksi ja vertailtavaksi. Lue pilotin vaiheista lisää ICHOM&NHG-blogista (englanniksi).
Yhteyshenkilö:

Vesa Komssi
Liiketoimintajohtaja
vesa.komssi@nhg.fi / 050 331 7978