Etusivu » Uutiset » Terve! -podcast jatkuu marraskuussa uusilla jaksoilla

Artikkelit

Terve! -podcast jatkuu marraskuussa uusilla jaksoilla

NHG:n suositun Terve!-podcastin ensimmäinen tuotantokausi jatkuu 24.11. uusilla jaksoilla. Podcast käsittelee vaikuttavuutta sosiaali- ja terveydenhuollossa. 

Uusissa jaksoissa host Mika Kaartisen vieraina ovat vaikuttavuuden huippuasiantuntijat Suomessa: Sari Mäkinen, Sari Rissanen, Jyrki Pinomaa ja Vesa Komssi. Seuraava jakso on kuunneltavissa keskiviikkona 24.11. ja siitä eteenpäin uusi jakso on saatavilla viikoittain keskiviikkona.

Terve ja tervetuloa mukaan!

Tulevat jaksot:

  • 24.11. Millaisia mahdollisuuksia hoitoketjuajattelu ja segmentointi tarjoavat? Vieraana Sari Mäkinen, PSHP
    • Mitä hoitoketjukokonaisuuksien tarkastelu mahdollistaa? Miten pääsemme arvioimaan vaikuttavuutta yli perinteisten siilorajojen sosiaalipalveluiden, perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon välillä? Mikä on Suuntima?
  • 1.12. Miten vaikuttavuutta tutkitaan ja mitataan sosiaalipalveluissa? Vieraana Sari Rissanen, Itä-Suomen yliopisto
    • Mikä on vaikuttavuuden tutkimuksen ja kehittämisen tämänhetkinen tila laajemmin suomalaisissa sosiaalipalveluissa? Miten sosiaalipalveluiden vaikuttavuuden arviointi eroaa terveydenhuollon vaikuttavuusmittauksesta? Mikä on Vaikuttavuuden talo?
  • 8.12. Miksi vaikuttavuuden arviointi on tärkeää palveluiden käyttäjän näkökulmasta? Vieraana Jyrki Pinomaa, Inclusion Europe
    • Miten palveluiden vaikuttavuutta tällä hetkellä seurataan käyttäjän kokemusten perusteella ja miten sitä tulisi seurata? Mitä johtopäätöksiä ja toimenpiteitä vaikuttavuuden mittaamisesta tulisi seurata? Mikä on Pinomaan malli?
  • 15.12. Mistä vaikuttavuuden mittaamisessa kannattaa lähteä liikkeelle? Vieraana Vesa Komssi, NHG
    • Missä vaiheessa meillä tällä hetkellä mennään vaikuttavuuden mittaamisessa Suomessa? Onko tässä eroa kansainväliseen kenttään? Millaisia käytännön oppeja vaikuttavuuden mittaamisesta on kertynyt?

Mistä Terve! -podcastissa on kyse?

Mitä jos suoritteiden mittaamisen sijaan mittaisimmekin niiden hyvinvointi- ja terveysvaikutuksia asiakkaille? Eikö se kuulostakin terveeltä tavalta kehittää sosiaali- ja terveydenhuoltoa?

Tästä herää kuitenkin peruskysymys: miksi vaikuttavuutta ei vielä hyödynnetä laajamittaisesti? Onko vaikuttavuutta oikeasti mahdollista tutkia, mitata ja sen kautta ohjata toimintaa? Vai onko kyseessä utopia?

Nyt meillä on mahdollisuus tehdä asialle jotain. Lähdetään yhdessä selvittämään, mitä vaikuttavuus oikeasti tarkoittaa. Mitä se mahdollistaa, miten sitä voidaan mitata ja mitä se meiltä edellyttää?

Terve! on NHG:n podcast vaikuttavuudesta sosiaali- ja terveydenhuollossa. Tulevissa jaksoissa tapaamme ihmisiä, jotka oikeasti tietävät, mitä vaikuttavuus on. Lähde kanssamme selvittämään, miten vaikuttavuuden maailmaan kannattaa syventyä ja miten ottaa ne ensimmäiset konkreettiset askeleet.

Host Mika Kaartinen on työskennellyt sosiaali- ja terveydenhuollon ICT- ja digiratkaisujen parissa reilut 15 vuotta. Nordic Healthcare Groupille hän siirtyi viime elokuussa, koska hän halusi keskittyä sosiaali- ja terveydenhuollon kokonaisvaltaiseen kehittämiseen ja vaikuttavuuteen.

Missä voin kuunnella podcastia?

Terve! -podcastia voi kuunnella seuraavilla alustoilla: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, Breaker, Castbox, Overcast, Pocket Casts RadioPublic ja Jakso.fi.

Seuraa ja anna palautetta!

Pysy ajan tasalla seuraamalla meitä LinkedInissä ja Twitterissä. Kerro ajatuksiasi podcastista ja kommentoi tunnisteella #nhgterve

Haluatko antaa meille palautetta, esittää toiveita tai jakaa ajatuksiasi aiheesta? Kirjoita meille: tervepodcast@nhg.fi

Kuuntele myös keväällä 2021 ilmestyneet jaksot:

Intro: Mikä on Terve! -podcast? Host Mika Kaartinen esittäytyy.

28.4. Mikä on vaikuttavuuden kansallinen merkitys? Entä mitä se tarkoittaa järjestäjän näkökulmasta? Vieraana Kari Hakari, STM. 

5.5. Miten vaikuttavuutta on edistetty kansainvälisesti? Entä Suomessa? Vieraana Paulus Torkki, HY ja NHG 

12.5. Mitä vaikuttavuus merkitsee julkisen ja yksityisen sektorin välisessä yhteistyössä? Vieraana Kaisla Lahdensuo, Mehiläinen

19.5. Miten vaikuttavuus tukee johtamista?  Vieraana Seppo Ranta, KHSHP

26.5. Miten vaikuttavuutta voidaan mitata? Entä miten ammattilaiset ja potilaat saadaan sitoutettua mukaan? Vieraana Pirjo Mustonen, VSSHP

2.6. Mitä vaikuttavuus on tutkimustiedon valossa? Entä mitä se voi tulevaisuudessa mahdollistaa? Vieraana Antti Malmivaara, THL

"(Obligatoriskt)" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.