Etusivu » Uutiset » Suomessa laaditaan yhteneväiset potilasturvallisuuden kriteerit

Artikkelit

Suomessa laaditaan yhteneväiset potilasturvallisuuden kriteerit

Potilas- ja asiakasturvallisuutta, esimerkiksi haittatapahtumien määrää, ei nykyisellään mitata yhdenmukaisesti eikä kattavasti Suomessa.

Potilas- ja asiakasturvallisuuden tilaa selvitetään kansallisesti Suomessa. Selvityshankkeen on käynnistänyt Vaasan sairaanhoitopiirin johtama konsortio ja hankkeen rahoitusta koordinoi valtioneuvoston kanslia. Hanke kestää vuoden 2021 loppuun.

Hankkeen tavoitteena on kehittää ja pilotoida potilas- ja asiakasturvallisuuden kokonaisvaltaisen seurannan malli sekä laatia potilas- ja asiakasturvallisuuden mittaamiselle ja arvioinnille ehdotus minimistandardeista, joita voidaan hyödyntää toimintayksiköissä ja kansallisessa vertailussa. Hankkeessa perehdytään kansainvälisiin tutkimuksiin ja kokemuksiin potilasturvallisuuden mittaamisesta, tarkastellaan muiden turvallisuuskriittisten alojen käytäntöjä sekä selvitetään nykytilanne Suomessa.

Hanketta koordinoi Vaasan sairaanhoitopiirin potilas- ja asiakasturvallisuuden kehittämiskeskus. Hankekonsortioon kuuluvat lisäksi Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ja Nordic Healthcare Group (NHG). Hankejohtajana toimii LT Maria Virkki.

Lue lisää Mediuutisten artikkelista.

"(Obligatoriskt)" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.