Etusivu » Uutiset » Selvitys ikääntyneiden pitkäaikaispalvelujen harmonisoinnista maakunnissa käynnistynyt

Artikkelit

Selvitys ikääntyneiden pitkäaikaispalvelujen harmonisoinnista maakunnissa käynnistynyt

Keväällä 2019 käynnistynyt valtioneuvoston selvityshanke valottaa ikäihmisten pitkäaikaispalvelujen myöntämiskriteerien yhdenmukaistamisen vaikutuksia palvelurakenteisiin ja kustannuksiin maakunnissa. Kriteerien yhdenmukaistaminen on väistämätöntä, kun järjestämisvastuu siirtyy suuremmalle toimijalle. Yhdenmukaistamisen myötä yhdenvertaisuus palveluissa paranee ja palvelurakenne yhtenäistyy.

Hankkeen tavoitteena on ymmärtää, minkälaisia vaikutuksia ikääntyneiden palvelujen myöntämiskriteerien yhdenmukaistamisella on ollut maakunnissa, joissa yhdenmukaistaminen on jo toteutettu kuntayhtymän toimesta, esimerkiksi Kainuu ja Etelä-Karjala. Samalla voidaan tehdä päätelmiä, minkälaisia vaikutuksia yhdenmukaistamisella olisi muissa maakunnissa ja valtakunnallisella tasolla. Vaikutuksia arvioidaan sekä kustannusten että palvelutarjonnan kannalta.

Selvitys on osa valtioneuvoston vuoden 2019 selvitys- ja tutkimussuunnitelman toimeenpanoa. Selvityksen toteuttaa Nordic Healthcare Group. Tutkijaryhmään kuuluu lisäksi asiantuntijoita Aalto-yliopistosta, ohjausryhmässä on edustus valtiovarainministeriön lisäksi sosiaali- ja terveys- sekä ympäristöministeriöstä.

Lue lisää valtiovarainministeriön tiedotteesta.

 

Lisätietoja:

Tero Tyni, budjettineuvos, valtiovarainministeriö, p. 02955 30531, tero.tyni@vm.fi

Riikka-Leena Leskelä, tutkimusjohtaja, Nordic Healthcare Group, p. 050 410 0737, riikka-leena.leskela@nhg.fi

"(Obligatoriskt)" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.