Etusivu » Uutiset » NHG People: varatoimitusjohtaja sekä Advisory-liiketoiminnan johtaja Vesa Komssi

NHG Näkökulmia

NHG People: varatoimitusjohtaja sekä Advisory-liiketoiminnan johtaja Vesa Komssi

NHG People on NHG Näkökulmien juttusarja, jossa haluamme tuoda esiin ihmisiä NHG:n takana. Tällä kertaa sarjassa esittäytyy NHG:n varatoimitusjohtaja sekä Advisory-liiketoiminnan johtaja Vesa Komssi.

Millainen tausta sinulla on?

Olen käynyt Kauppakorkeakoulun Helsingissä ja pääaineenani oli rahoitus. Opiskeluaikana työskentelin investointipankkitehtävissä Suomessa ja Lontoossa, jonka jälkeen siirryin konsultoinnin pariin.

Miten päädyit sosiaali- ja terveydenhuollon kehittämisen/ratkaisujen pariin?

Työskentelin Boston Consulting Groupillla Tukholmassa, jossa sattumalta ensimmäiset projektini olivat terveydenhuollon alalla. Huomasin projektien aikana, että ala oli erittäin mielenkiintoinen ja päädyinkin keskittymään BCG:llä terveydenhuollon projekteihin. Tämän jälkeen olin myyty tälle alalle, ja halusin vielä enenevissä määrin tehdä sosiaali- ja terveydenhuoltoon liittyviä projekteja, joten päädyin siirtymään NHG:lle.

Millaista työtä teet?

Työajastani noin puolet koostuu yrityksen sisäisistä johtotehtävistä ja puolet asiakastyöstä. Johdan NHG:llä Advisory-liiketoimintaa, jossa ohjaan myyjiä, rekrytointeja, taloutta ja teen myös tiivistä yhteistyötä sisäisesti HR:n ja markkinoinnin kanssa. Asiakastyössä olen usein asiakasvastaavana eli avaamassa keskusteluja asiakkaan suuntaan sekä tuen tiimejä asiakasprojekteissa. Olen myös vaikuttavuuteen liittyvissä asioissa mukana varsinkin kansainvälisellä puolella, joista esimerkkinä Virossa tehty kaksivuotinen pilottihanke aivoinfarktipotilaiden hoitopolun parantamiseksi.

Millaisia asioita haluaisit edistää sosiaali- ja terveydenhuollossa?

Vaikuttavuusperusteinen terveydenhuolto on isoin asia, jota haluaisin kehittää. Tietoa tulisi kasvattaa siitä, miten potilaalle relevantteja terveysvaikutuksia voisi mitata, ja miten tätä tietoa tulisi hyödyntää kaikessa toiminnassa. Näitä asioita tulisi miettiä potilaskohtaisesti ja suhteuttaa vaikutusten aikaansaamiseksi koko hoitoketjusta kertyneisiin kustannuksiin. Näillä keinoin uskon, että terveydenhuolto saataisiin taloudellisesti kestäväksi ja paremmaksi sekä potilaan että yhteiskunnan näkökulmasta.

Tämän työn mielekkyyden merkittävänä kulmakivenä on se, että toimintamme vaikutuksen pystyy nähdä konkreettisesti parantuneina palveluina. Jos me teemme työmme hyvin, niin silloin yleensä jokin heikommassa asemassa oleva asiakas- tai potilasryhmä saa meidän avulla parempaa hyvinvointia. Esimerkkinä tästä on vanhustenpalveluissa uudenlaisten palveluiden rakentaminen tukemaan yhteisöllistä asumista, jota olemme olleet edistämässä yli kymmenen vuoden ajan.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Vapaa-ajalla urheilen säännöllisesti, liikun luonnossa ja vietän aikaa perheen kanssa mökillämme. Aloitan päiväni meditointiharjoituksella, jonka olen kokenut auttavan sekä stressinhallinnassa että yleisessä avoimuudessa uusille asioille. Lisäksi suuri intohimoni on perinteinen arkkitehtuuri ja toivoisinkin, että kauniita rakennuksia ja asuinympäristöä rakennettaisiin myös nykyaikana.

"(Obligatoriskt)" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.