Etusivu » Uutiset » NHG People: Senior Partner Petra Jäntti

Blogi

NHG People: Senior Partner Petra Jäntti

NHG People on NHG Näkökulmien juttusarja, jossa haluamme tuoda esiin ihmisiä NHG:n takana. Tällä kertaa sarjassa esittäytyy NHG:n Senior Partner Petra Jäntti, joka vastaa NHG:llä myös palvelumuotoiluliiketoiminnasta.

Millainen koulutustausta sinulla on?

Pääsin stipendin turvin opiskelemaan ja pelaamaan tennistä Amerikkaan. Valmistuin yliopistosta keväällä 2006 pääaineina markkinointi ja johtaminen. Lisäksi olen suorittanut  Aalto-yliopistossa Executive MBA:n.

Miten päädyit terveydenhuollon kehittämisen pariin?

Palasin Suomeen alkuvuodesta 2007. Ystäväni vinkkasi minulle yrityksestä nimeltä Writing Media, joka oli keskittynyt kehittämään terveydenhuollon viestintää ja palveluita asiakaslähtöisesti. Sain paikan ja ensimmäinen työtehtäväni oli haastatella rintasyöpään, keuhkosyöpään ja lymfoomaan sairastuneita henkilöitä ja heidän läheisiään. Tarkoituksena oli ymmärtää kokonaisvaltaisesti miten sairastuminen vaikutti potilaan elämään, sekä mitä tuen ja avun tarpeita ihmisillä ilmeni eri hoitopolun vaiheissa. Kattavan tiedonkeruuvaiheen jälkeen meillä oli hyvä käsitys eri syöpää sairastavien potilaiden ja läheisten tiedon ja tuen tarpeista, sekä systeemin tuomista haasteista.

Kehitimme omia palveluitamme tiedonkeruussa, konseptien kehityksessä, digitaalisten ratkaisuiden toteuttamisessa sekä markkinoinnissa. Vuonna 2010 vaihdoimme toimiston nimeksi Kaufmann Agency ja palvelimme pääosin lääketeollisuusasiakkaita Suomessa ja Keski-Euroopassa. Minä toimin Kaufmannin toimitusjohtajana viimeiset vuodet. Kaufmannin aikoina olin mukana myös kehittämässä Noona-nimistä digitaalista palvelua, joka yhdistää syöpäklinikat ja potilaat toisiinsa, ja jonka avulla pystyy keräämään PROM-dataa.

Kesällä 2017 tapasimme Vesa Kämäräisen kanssa asiakasprojektin tiimoilta. Tutustuin NHG:n toimintaan ja huomasin, että jaoimme Vesan kanssa yhteisen vision terveydenhuollon kehityksestä datan ja designin avulla. Päätimme yhdistää voimat ja loppuvuodesta 2017 Kaufmann siirtyi osaksi NHG:n yhteisöä.

Millaista työtä teet?

Asun tällä hetkellä Tukholmassa ja autan NHG:tä avaamaan uusia asiakkuuksia Ruotsiin sekä kasvattamaan paikallista tiimiä. NHG:n monialaiselle osaamiselle on suuri kysyntä kansainvälisillä markkinoilla. Varsinkin potilaan ja hoitohenkilökunnan kokemuksen ymmärtäminen, potilaan polun kuvaus ja kehitys sekä digitaalisten PROM-työkalujen suunnittelu palvelumuotoilun metodeja hyödyntäen ovat teemoja, joiden parissa teen töitä päivittäin.

Millaisia asioita haluaisit edistää sosiaali- ja terveydenhuollossa?

Erityisesti haluaisin edistää design-ajattelun ja ihmislähtöisen suunnitteluprosessin hyödyntämistä palveluiden, prosessien, strategioiden sekä innovaatioiden kehityksessä.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Töiden lisäksi pelaan tennistä ja padelia sekä vietän aikaa mökillä Saimaan rannalla.

"(Obligatoriskt)" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.