Etusivu » Uutiset » NHG People: Senior Partner Mika Kaartinen

Artikkelit

NHG People: Senior Partner Mika Kaartinen

NHG People on NHG Näkökulmien juttusarja, jossa haluamme tuoda esiin ihmisiä NHG:n takana. Tällä kertaa sarjassa esittäytyy NHG:n Senior Partner Mika Kaartinen.

Millainen tausta sinulla on?

Olen koulutukseltani alun perin kaivosinsinööri. Pääsin opiskelemaan viidessä maassa, etsin malmia Andeilla ja louhin nikkeliä Australiassa. Työ ei kuitenkaan houkutellut pidemmän päälle. Valmistumisen jälkeen siirryin IT-alalle ja siellä kohti sosiaali- ja terveydenhuoltoa. Ennen kuin työuran suunta kirkastui, harhailivat ajatukset myös mm. teatterituottajan roolissa.

Miten päädyit sosiaali- ja terveydenhuollon kehittämisen/ratkaisujen pariin?

Kävelin ensimmäisen kerran TAYS:in silloisen hallintorakennuksen ovista sisään 2003. Työni ohjelmisto- ja järjestelmätoimittajilla sekä omakohtaiset kokemukset ohjasivat askel askeleelta syvemmälle sosiaali- ja terveydenhuollon kehittämiseen. Kokeneempien vanhempien asiantuntijoiden kanssa työskentely ja heiltä saamani tuki on aina auttanut eteenpäin. Lopullinen liekki roihahti AaltoEE:n Terveydenhuollon johtamisen koulutuskokonaisuuden myötä.

Millaista työtä teet?

Toimin NHG:llä vanhempana osakkaana. Työni painottuu asiakkaidemme moninaisten kehitystarpeiden ratkomiseen yhdessä asiantuntijoidemme kanssa. Viimeisen vuoden aikana olen keskittynyt mm. Suomen kestävän kasvun ohjelmaan, vaikuttavuuden kehittämiseen ja digitaalisten asiointipalveluiden suunnitteluun. Lisäksi toimin Terve!-podcastin vetäjänä ja erilaisten seminaarien ja webinaarien hostina.

Vaikka olenkin tuntenut NHG:n toimintaa jo pidemmältä ajalta, on kuitenkin aina riemukas yllätys nähdä, miten monipuolisia kehitysprojekteja talossa tehdään ja kuinka laaja-alaista sote-asiantuntemusta työkavereiltani löytyy.

Siksi kannustankin aina asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme: Jos et tiedä, kenelle soittaisit, soita minulle. Mikäli kysymyksesi liittyy soteen, uskon, että kollegojeni avulla pystymme sitä ratkomaan.

Millaisia asioita haluaisit edistää sosiaali- ja terveydenhuollossa?

Minulle on perheeni arjen kautta kertynyt paljon kokemusta siitä, miten sosiaalipalvelumme ja terveydenhuoltomme toimii; ja missä se ei toimi. Meillä on eri osa-alueilla ja erikoisaloilla paljon asiantuntemusta, mutta toiminnan pirstaleisuus syö palveluiden vaikuttavuutta.

Siksi näen erityisen tärkeänä kehittää palveluita nimenomaan potilaan ja asiakkaan näkökulmasta. Tästä hienona esimerkkinä koin pro bono -työn, jonka tarkoituksena oli kirkastaa vammaisten lasten ja nuorten palveluiden tulevaisuuden tarpeita.

Palveluiden kehittämiseen tarvitaan yhteistyötä ja näkemystä yli organisaatiorajojen ja professioiden. Tästä syystä koen tärkeänä osallistua muun muassa Vaikuttavuusseura ry:n ja Tietojohtamisen verkosto ry:n toimintaan.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Jos aikaa vain järjestyy, osallistun mielelläni erilaisiin kulttuuriproduktioihin. Tällä hetkellä suunnittelemme 1900-luvun alun unelmia ja utopiayhteisöjä käsittelevää näytelmää Lappeenrannan kaupunginteatteriin.

Osallistun vammaisjärjestötyöhön; tätä kautta olen mm. Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen vammaisneuvoston jäsen. Kotitilani kautta toimin lähiruuan parissa. Olen myös mukana kansainvälisessä dj-kollektiivissa.

Oikeasti kuitenkin vietän suurimman osan vapaa-ajastani perheemme kuljettajana, kokkina ja pyykkärinä.

"(Obligatoriskt)" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.