Etusivu » Uutiset » Kotiin vietävien palvelujen tulevaisuus -selvitys julkistettu

Artikkelit

Kotiin vietävien palvelujen tulevaisuus -selvitys julkistettu

NHG selvitti Hyvinvointiala HALI ry:lle kuntien kotiin vietävien palvelujen kehitysmahdollisuuksia

Hyvinvointiala HALI ry:n Nordic Healthcare Groupilta tilaama Kotiin vietävien palvelujen tulevaisuus -selvitys julkistettiin 21.3.2019. Selvityksen taustalla oli halu selvittää, miten kotihoidon kustannuskasvua voidaan hillitä, ilman että laatu heikkenee. Selvitys toteutettiin vertailemalla kuntien ja yksityisten palveluntarjoajien tuottamien palveluiden laatua ja kustannuksia.

Kunnilla on järjestäjävastuu hoito- ja hoivapalveluissa. Selvityksessä kävi ilmi, että tällä hetkellä kunnat ostavat yrityksiltä ja järjestöiltä kotiin vietäviä hoito- ja hoivapalveluja vain vähän verrattuna esimerkiksi muihin sosiaalipalveluihin. Selvityksen mukaan yksityiset kotihoidon palveluntuottajat pärjäävät kuitenkin sekä palvelujen laadussa että kustannuksissa hyvin.

Selvityksen tuloksia esitteli julkistamistilaisuudessa Helsingissä liiketoimintajohtaja Petri Heikkilä NHG:ltä. ”Kotihoidossa piilee merkittävä mahdollisuus kunnille. Hyödyntämällä parhaita käytäntöjä niin järjestäjästrategisesti kuin palvelutuotannon kehittämisessä voidaan saavuttaa 200–300 miljoonan euron tuottavuusparannus ja samaan aikaan parantaa palveluiden laatua”, kommentoi Petri Heikkilä selvityksen johtopäätöksiä.

Lue lisää selvityksen tuloksista.

Katso myös HALI:n tiedote asiassa.

Lisätietoa selvityksestä antaa NHG:n liiketoimintajohtaja Petri Heikkilä (strategiapalvelut): p. 040 515 4155, petri.heikkila@nhg.fi

Lisätietoa kotihoidon palvelutuotannon kehittämisestä antaa NHG:n liiketoimintajohtaja Johan Groop (toiminnalliset uudistukset ja ikääntyneiden palvelut): p. 050 358 1610, johan.groop@nhg.fi

Nordic Healthcare Group on vuonna 2004 perustettu sosiaali- ja terveydenhuollon asiantuntijapalveluihin erikoistunut suomalainen kasvuyritys. Asiakkaamme ovat sairaanhoitopiirejä, kuntia, yksityisiä palveluntarjoajia, lääketeollisuuden yrityksiä, pääomasijoittajia ja terveydenhuollon teknologiayrityksiä. Palveluksessamme on noin 100 kokenutta osaajaa ja nuorta lahjakkuutta.

"(Obligatoriskt)" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.