Etusivu » Uutiset » Kansallinen vaikuttavuusseminaari 2019 – ohjelma ja puhujat

Artikkelit

Kansallinen vaikuttavuusseminaari 2019 – ohjelma ja puhujat

Aika: ke 25.9.

Paikka: Vanha ylioppilastalo, Helsinki

Mistä on kyse? Kansallinen vaikuttavuusseminaari pureutuu vaikuttavuusperusteisen sosiaali- ja terveydenhuollon kysymyksiin Suomessa. Seminaarin järjestävät Nordic Healthcare Group (NHG), Sosiaali- ja terveysministeriö (STM), Valtiovarainministeriö (VM) ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

 

Kansallinen vaikuttavuusseminaari on saavuttanut valtavan suosion ja keskiviikkona pääsemme mielenkiintoisten vaikuttavuusaiheiden äärelle neljäsataapäisen yleisön voimin. Jos et pääse osallistumaan, ei hätää: seminaarin videotallenne tulee jälkikäteen nähtäväksi kaikille seminaarista kiinnostuneille.

 

Seminaarin ohjelma ja aikataulu

Katso seminaarin päivitetty ohjelma ja päivän aikataulu.

 

Vaikuttavuusseminaarin puhujat

 

Timo Aronkytö, muutosjohtaja, sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistus, Uudenmaan liitto

Sosiaali- ja terveysjohtaja ja asiantuntija, jolla pitkä kokemus sosiaali- ja terveydenhuollon johtamisesta. Koulutukseltaan erikoislääkäri, jolla liikkeenjohdon MBA. Toiminut ennen johtamisuraansa kliinikkona perusterveydenhuollossa ja erikoissairaanhoidossa vuosikymmenen ajan. Toiminut STMssä perusterveydenhuollon vastuuvirkamiehenä sekä Kelassa asiantuntijalääkärinä.  Johtanut isoja sosiaali- ja terveydenhuollon kokonaisuuksia pääkaupunkiseudun isoissa kunnissa. Eksperttitasoinen osaaminen muutosjohtamisessa, sosiaali- ja terveyden huollon järjestelmien tuntemuksessa ja vanhus- ja terveyspalvelujen toiminnan ja prosessien kehittämisessä. Viimeksi sote-muutosjohtaja valmistelemassa Uudenmaan maakuntaa.

 

Kari Hakari, muutosjohtaja, VM

Muutosjohtaja Kari Hakari vastaa tällä hetkellä valtiovarainministeriössä kansallisen julkisen hallinnon strategian valmistelusta. Vaikuttavuusperusteista toimintaa hän on ollut kehittämissä aikaisemmin muun muassa maakuntauudistuksen muutosjohtajana ja Tampereen kaupungin tilaajajohtajana.

 

Virve Jokiranta, Senior Manager, NHG

Virve Jokiranta on toteuttanut monipuolisia sosiaali- ja terveydenhuollon toimeksiantoja prosessien kehitykseen, toimintamallien suunnitteluun, muutoksen läpivientiin ja palvelurakenteiden uudistamiseen liittyen. Virve vastaa NHG:lla lapsi- ja perhepalveluiden sekä mielenterveys- ja päihdepalveluiden kokonaisuuksista.

 

Pia Maria Jonsson, johtava asiantuntija, THL

Pia Maria Jonsson, LT, on terveysjärjestelmätutkija, jonka suuntauksena on erityisesti seuranta- ja arviointitutkimus. Jonsson toimii THL:ssä johtavana asiantuntijana ja Kansalliset laaturekisterit -pilottihankkeen hankejohtajana. Hän on aiemmin toiminut laitoksen Reformit -yksikön päällikkönä ja ennen THL:ään tuloaan tehnyt pitkän uran virkamiehenä Ruotsin sosiaalihallituksessa ja valtioneuvoston kansliassa sekä vanhempana tutkijana Karoliinisessa instituutissa.

 

Morten Kildal, Associate Professor, Uppsala University, Consultant in Plastic Surgery and Burn Care, Uppsala University Hospital, Akademiska sjukhuset Uppsala, Sweden

Morten Kildal is a consultant in plastic- and burns surgery and he is since 2013 the lead/manager of the implementation and follow up of Value Based Health Care at Uppsala University Hospital. He was previously head of the Department of Plastic and Maxillofacial Surgery for six years engaged in change management and the implementation of Lean Health Care with a special focus on quality improvements and patient participation in a team based setting. He has also been engaged in the development of a structured and clinically focused quality management system that is currently certified according to international standards of ISO 9001 and SS-EN 15224. One of his main research focuses has been the development and use of PREMs (Patient Reported Experience Measures) and PROMs (Patient Reported Objective Measures) for burn patients as wells as research connected to different aspects of outcomes after reconstructive plastic surgery. He has participated in several international workgroups on different aspects of identifying patient relevant outcome measures and utilizing these data in daily improvement work. His clinical work is focused on Burn Care in the National Burn Unit in Uppsala.

 

Tuula Lehtinen, professori, vastuualuejohtaja, TAYS

 

Riikka-Leena Leskelä, tutkimusjohtaja, NHG

TkT Riikka-Leena Leskelä toimii Nordic Healthcare Groupissa tutkimusjohtajana, ja hänellä on laaja kokemus sosiaali- ja terveydenhuollon tutkimus- ja kehittämishankkeista. Riika-Leena on auttanut sekä julkisen että yksityisen sektorin sote-organisaatioita ja hän on vetänyt useita alaan liittyviä tutkimushankkeita. NHG:llä hän on ollut kymmenen vuotta.

 

Kees Molenaar, Program Manager, Ministry of Health, Welfare and Sport, the Netherlands

 

Pirjo Mustonen, kehittäjäylilääkäri, KSSHP

Pirjo Mustonen is MD, PhD, Specialist of Internal Medicine and Cardiology (University of Helsinki), Adjunct Professor in Internal Medicine (University of Eastern Finland) and eMBA (University of Tampere). She is a consultant in the field of Thrombosis and Haemostasis, the past president of the Working Group of Thrombosis of Finnish Cardiac Society, and the working group member of several National Current Care Guidelines. Her clinical expertise and educational skills in the field of cardiology have been acknowledged with the Pentti Halonen award. Currently she works as a Developer Chief Physician in Central Finland Health Care District. In University of Jyväskylä, she is a Professor of Practice in the Faculty of Information Technology.

 

Pasi Pohjola, johtaja, STM

Pasi Pohjola toimii Sosiaali- ja terveysministeriön ohjausosastolla johtajana. Ohjausosasto vastaa kansallisesta sosiaali- ja terveydenhuollon ohjauksesta, tavoitteena huolehtia palvelujärjestelmän toimivuudesta, vaikuttavuudesta. Lisäksi keskeisinä tehtävinä ovat kehittämistoimet, joilla parannetaan järjestelmän toimivuutta. Tämän hallituskauden aikana osasto vastaa sote-uudistuksen koordinaatiosta ministeriössä.

 

Vesa Sarmia, kehittämispäällikkö, Helsingin Diakonissalaitos

Vesa Sarmia keskittyy työssään Diakonissalaitoksen Vamos-palveluiden strategiseen kehittämiseen. Hän on vastannut asiakastiedosta ja vaikuttavuusanalytiikasta Vamoksessa vuodesta 2015. Vesa on koordinoinut useita julkisen- ja kolmannen sektorin yhteisiä kehittämishankkeita Suomessa sekä ulkomailla ja johtanut viittä Vamos-yksikköä eri kaupungeissa.

 

Laura Simik, toimitusjohtaja, Sailab -MedTech Finland ry

Yli 100 terveysteknologiayritystä, yli 500 000 innovatiivista, tiukasti säänneltyä ratkaisua sosiaali- ja terveydenhuollon sekä potilaiden hyväksi.

 

Paulus Torkki, apulaisprofessori, Helsingin yliopisto ja kehitysjohtaja, NHG

TkT Paulus Torkki toimii Helsingin yliopiston apulaisprofessorina kansanterveystieteen osastolla. Hänen tutkimus- ja opetustyö keskittyy terveydenhoidon operatiivisen johtamisen alaan (Healthcare Operations Management). Lisäksi Paulus toimii Nordic Healthcare Groupin kehitysjohtajana. Hänellä on monipuolinen kokemus sosiaali- ja terveydenhuollon toimialalta. Torkki on toiminut asiantuntijana sekä projektien ja liiketoiminnan johtamistehtävissä Suomen lisäksi mm. Ruotsissa, Hollannissa, Sveitsissä, Saksassa ja Englannissa. Hän on johtanut Ruotsin yliopistosairaaloiden päivystysyksiköiden laadun ja tuottavuuden vertailuhanketta ja toiminut vastaavana tutkijana EU:n rahoittamassa Managed Outcomes -hankkeessa, jossa vertailtiin kuuden EU-maan toimintakäytäntöjä ja kustannusvaikuttavuutta neljän eri potilasryhmän osalta.

 

Nico Zijnstra, Senior Policy Officer, Ministry of Health, Welfare and Sport, the Netherlands

Nico Zijnstra works as senior policy officer at the Dutch Ministry of Health. He acts as workstream lead for the National Outcome Based Healthcare program. Nico holds a Master in Business Administration, with a specialization in change management. He has a background in strategy consulting in healthcare and has been working for governments, providers and payers on topics related to value-based healthcare, quality and performance improvement.

"(Obligatoriskt)" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.