Etusivu » Uutiset » Kansainvälisesti arvostettu sote-johtamisen asiantuntija Alex Knight vierailee Suomessa

Artikkelit

Kansainvälisesti arvostettu sote-johtamisen asiantuntija Alex Knight vierailee Suomessa

Sosiaali- ja terveydenhuollon johtamisen tämän hetken merkittävimpiin maailmaankuuluihin ajattelijoihin kuuluva Alex Knight (UK) saapuu Suomeen. Knight kertoo innovatiivisesta ratkaisustaan, jolla eri sosiaali- ja terveystoimijat ympäri maailman ovat onnistuneet ottamaan harppauksen eteenpäin palvelujen saatavuudessa, laadussa, turvallisuudessa sekä tuottavuudessa verrattain lyhyessä ajassa.

Knightin kehittämää ratkaisua on implementoitu nopein tuloksin yli 50 kohteessa useissa maissa, kuten UK:ssa, Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Hollannissa. Kohteisiin lukeutuu niin huippuyliopistosairaaloita kuin keskikokoisia sekä pienempiä aluesairaaloita ja avopalveluita – esimerkiksi Beth Israel Deaconess Medical Centre Harvard, Utah Mental Health State Hospital ja St Maartenskliniek.

Alex Knight puhuu Nordic Healthcare Group järjestämässä sosiaali- ja terveyspalveluiden johdolle suunnatussa kutsuvierasseminaarissa torstaina 23.1.2020 Helsingissä. Seminaarissa perehdytään käytännön kokemuksen ja todellisten esimerkkien kautta siihen, mitä toiminnassa tulisi muuttaa, miksi sekä miten tämä tehdään. Lisäksi keskustellaan lähestymistavan soveltuvuudesta Suomeen sekä siitä, olisiko tämä se keino, jolla Suomen sosiaali- ja terveyspalveluiden vaikuttavuutta ja tuottavuutta voitaisiin nostaa seuraavalla tasolle?

Esimerkkejä tuloksista: Päihde- ja mielenterveyspalvelujen hoitojakson lyheneminen 15–30 %

Eräs päihde- ja mielenterveyshoitoihin keskittynyt sairaala onnistui lyhentämään 18 kuukauden jonon nollaan resursseja lisäämättä. Jono lyheni ensin 30 päivään 4 kuukaudessa ja siitä 5 päivään 8 kuukaudessa. Useassa muussa akuuttisairaalassa hoitojaksojen kesto on todennetusti lyhentynyt jopa 15 %.

Pähkinäkuoressa Alex Knightin kehittämä lähestymistapa perustuu…

…fokusoituun kehittämiseen: yllättävän harvalla tekijällä on 90 % vaikutus suorituskykyyn. Miten määrittelet näitä tekijöitä ja miten otat ne haltuun?

…asiakasvirtojen synkronoimiseen, mikä vähentää sote-järjestelmän itse aiheuttamaa turhaa kuormitusta. Näin voidaan saavuttaa nopeita tuloksia resursseja lisäämättä. Eräässä maailmankuulussa huippusairaalassa huomattiin, että jopa 40 % potilaiden kotiutumisista viivästyi muista kuin kliinisesti perustelluista syistä.

Alex Knight on kirjoittanut lähestymistavasta teoksessaan Pride and Joy. Fiktiivisen tarinan taustalla on käytännön kokemuksia.

Lue lisää Alex Knightista.

 

Lisätietoja:

Johan Groop, Senior Partner, Nordic Healthcare Group (NHG)

johan.groop@nhg.fi / +358 50 358 1610

"(Obligatoriskt)" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.