Etusivu » Uutiset » DataKIT:n ja Nordic Healthcare Groupin ainutlaatuinen yhteistyö tarjoaa arvokasta tietoa terveydenhuollon ammattilaisten hoitopäätösten teosta

Artikkelit

DataKIT:n ja Nordic Healthcare Groupin ainutlaatuinen yhteistyö tarjoaa arvokasta tietoa terveydenhuollon ammattilaisten hoitopäätösten teosta

DataKIT on suomalainen startup-yritys, jonka pääomistaja on Kustannusosakeyhtiö Duodecim. DataKIT tarjoaa ainutlaatuista tietoa terveydenhuollon ammattilaisten tekemästä tiedonhausta hoitopäätöksiä tehtäessä. Maaliskuussa 2023 alkanut yhteistyö Nordic Healthcare Groupin (NHG) kanssa mahdollistaa datan yhdistämisen terveydenhuollon syvälliseen asiantuntemukseen, jotta potilaille voidaan tuottaa entistä parempia ja tehokkaampia hoitokeinoja.

Terveysportti on merkittävä tietolähde lääketieteelliseen tiedonhakuun. Lähes kaikki suomalaiset terveydenhuollon ammattilaiset käyttävät Terveysporttia hoitopäätöksiä tehdessään. Terveysportissa tehdään vuosittain yli 100 miljoonaa hakua, joten se antaa erinomaisen kuvan terveydenhuollon ammattilaisten päivittäisistä tiedontarpeista ja hoitopäätösten muodostumisesta. Suomen lisäksi Terveysportin lääketieteellisiä artikkeleita käytetään myös muissa Euroopan maissa.

DataKIT hyödyntää Terveysportin hakutietoja. Tiedot tukevat esimerkiksi lääkkeiden turvallisuusseurantaa ja auttavat kohdentamaan lääkkeiden turvallista käyttöä koskevia koulutuksia terveydenhuollon ammattilaisille.

NHG:n laaja ymmärrys terveydenhuollosta ja eri tietolähteiden yhdistämisestä mahdollistaa life science -sektorille entistä laadukkaampien palveluiden tuottamisen. Nykyisten tietolähteiden yhdistäminen Terveysportin hakutietoihin on maailmanlaajuisesti ainutlaatuista ja auttaa ymmärtämään terveydenhuollon ammattilaisten tarpeita ja hoitopäätöksiä entistä paremmin, esimerkiksi potilaan hoitopolun kartoittamisessa.

“Olen erittäin innoissani NHG:n kanssa aloittamastamme yhteistyöstä. DataKIT ja NHG voivat yhdessä tuottaa korkealaatuista tietoa terveydenhuollolle, jossa NHG:n osaaminen on omaa luokkaansa. Yhteistyö mahdollistaa tietolähteiden yhdistämisen, mikä rikastuttaa yhteisten asiakkaidemme ymmärrystä paremman ja tehokkaamman terveydenhuollon tuottamisesta potilaille. Kun DataKIT:n palvelut yhdistetään muuhun dataan, ymmärrys terveydenhuollosta lisääntyy life science -sektorilla, jolloin he pystyvät paremmin tarjoamaan terveydenhuollon toimijoille heidän tarvitsemiaan palveluita”, kertoo DataKIT:n toimitusjohtaja Kalle Snicker.

“NHG:n ja DataKIT:n yhteistyö tarjoaa uusia mahdollisuuksia lääketeollisuudelle ja terveysteknologiayrityksille myös Suomen ulkopuolella. Ymmärrys terveydenhuollon ammattilaisten tiedonhausta niin perusterveydenhuollossa kuin erikoissairaanhoidossa antaa arvokasta tietoa hoitopäätösten tekemisestä. Suomalaisen datan ja asiantuntemuksen yhdistelmä antaa kansainvälisesti merkittäviä näkemyksiä hoitopäätösten syntymekanismeista”, kommentoi NHG:n toimitusjohtaja James Campbell.

Yhteystiedot:

Tomi Malmström, liiketoimintajohtaja, Solutions, NHG, tomi.malmstrom@nhg.fi / +358 50 3234775

Kalle Snicker, toimitusjohtaja, DataKIT, kalle.snicker@datakit.fi / +358 400 526597

Tatu Miettinen, johtava ylilääkäri, DataKIT, tatu.miettinen@datakit.fi /+358 40 1901888

DataKIT Oy on start up -yritys, joka tarjoaa terveydenhuollon ammattilaisten hoitopäätösten analytiikkaa, ja auttaa asiakkaitaan luomaan kohdennettuja palveluita täyttämään potilaiden tarpeet parhaalla mahdollisella tavalla. https://datakit.fi/

Nordic Healthcare Group (NHG) on vuonna 2004 perustettu sosiaali- ja terveydenhuollon asiantuntijapalveluihin ja analytiikkaratkaisuihin erikoistunut suomalainen kasvuyritys. Asiakkaamme ovat hyvinvointialueita, sairaaloita, kuntia, kansallisia ja alueellisia julkisia toimijoita, yksityisiä palveluntarjoajia, kansainvälisiä lääketeollisuuden yrityksiä, pääomasijoittajia ja terveydenhuollon teknologiayrityksiä. NHG työllistää yli 250 kokenutta osaajaa ja nuorta lahjakkuutta. www.nhg.fi

"(Obligatoriskt)" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.