Senioriasiantuntija Anne Kaarnasaari

koulutuksena terveydenhuollon maisteri ja erikoislääkintävoimistelija

jatko-opintoina suoritettu mm. Johtamisen erikoisammattitutkinto (JET), sosiaali- ja terveysjohtamisen PD-koulutus, muutoslaboratorio-ohjaajakoulutus, Liikkeenjohdon konsultointi

NHG:lla projektinjohtotehtävissä 2007 alkaen ja ohjelmakoordinaattorina 2008 alusta lähtien

Aikaisemmin olen työskennellyt julkisen sektorin eri työpaikoissa yhteensä yli 20 vuotta, ulkomailla (Ruotsi ja Sveitsi) vajaan kahden vuoden ajan sekä erilaisissa konsultointi-, valmennus- ja projektinjohtotehtävissä viimeiset kolme vuotta.

Edustan kokenutta ja paljon erilaisia työpaikkoja nähnyttä tekijäkaartia. Taustani on pitkän linjan sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilainen, jonka päälle olen lisäkouluttanut itseäni kehittämismenetelmissä, johtamisessa ja liikkeenjohdon konsultoinnissa. Johtajatehtävät vanhusten ja vammaisten palveluissa sekä vaativat kehittämistehtävät muutoinkin sote-kentässä ovat antaneet tietoa ja ymmärrystä julkisen sektorin toimintaan ja arjen realismiin. Tätä ymmärrystä tarvitaan, kun mietitään yhdessä toimeksiantajien kanssa uudenlaisia ja innovatiivisia ratkaisuja esillä oleviin haasteisiin.

Aikaisempi työskentelyni palvelualuejohtajana toi tullessaan myös oivalluksen siitä, että sosiaali- ja terveystoimi eivät selviydy haasteistaan ilman ICT ja hyvinvointiteknologian mahdollisuuksia. Tuolloin tehdyt toiminnan kuvaukset ja vaatimusmäärittelyt lähettivät minut ilmiselvästi tielle, jota nyt jatkan toimiessani kansallisena koordinaattorina Eurooppa-tasoisessa ohjelmayhteistyössä. Tässäkin työssä on välttämätöntä, että taustalla ja käytettävissä on erilaisista osaajista muodostuva tiimi. Sekä tämän ohjelmayhteistyön että kansallisten ohjelmakoordinointien kautta NHG on vahvasti kiinni kansainvälistyvässä työkentässä.

Eri ihmisten osaamisen yhdistäminen antaa työhön usein parhaan lopputuloksen. Tarvitaan sekä nuorta energisyyttä ja teoreettista osaamista, mutta myös vahvaa käytännön ja toiminnan tuntemusta – kumpaakin tarvitaan tasapainoisen, realistisen ja hyvän lopputuloksen saavuttamiseksi. NHG:ssa on ymmärretty erittäin hyvin tämä erilaisten osaamisten hyödyntäminen ja tarpeellisuus. Nuorten tutkijataustaisten melko vastavalmistuneiden lisäksi on palkattu meitä kokeneita, paljon käytännön elämää ja erilaisia työpaikkoja nähneitä konkareita. Toteutettavien projektien näkökulmasta asiakas saa aina parhaan mahdollisen tekijäkaartin, kun erilaiset osaamiset muodostavat synteesin.

Täällä jos missä, pääsee käyttämään kaikkea tietoansa ja taitoansa – yhdessä muiden huippuammattilaisten kanssa!